Chokladmuffins med Strösselglasyr
Recept på Muffins+Glasyr. MUMS!
125 g smält smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl filmjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1½ dl kakao
100 g mörk choklad, hackad
Glasyr:
50 g smör
2½ dl florsocker
½ dl kakao
2 msk vatten
1 äggvita
Sätt ugnen på 200°
Smält smöret.
Vispa äggen, först separat sedan med sockret så att det blir fluffig och vitaktig smet.
Tillsätt smör och filmjölk.
Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål.
Rör ner smeten tillsammans med salt, kakao och hackad choklad.
Fördela smeten i 12 muffinsformar (den höga amerikanska typen).
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Glasyr:
Smält smöret och ta kastrullen från värmen.
Sikta ner florsocker och kakao, tillsätt vatten och rör till en slät smet.
Vispa äggvitan till hårt skum i en ren skål. Tänk på att ingen rest från gulan får vara med eftersom det då inte blir något skum.
Vänd ner äggvitan i smeten.
Fördela chokladglasyren på alla muffins och ställ dem därefter svalt eller t.o.m i frysen en stund.
NJUT!!!!
125 g smält smör
3 ägg
2½ dl strösocker
2 dl filmjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1½ dl kakao
100 g mörk choklad, hackad
Glasyr:
50 g smör
2½ dl florsocker
½ dl kakao
2 msk vatten
1 äggvita
Sätt ugnen på 200°
Smält smöret.
Vispa äggen, först separat sedan med sockret så att det blir fluffig och vitaktig smet.
Tillsätt smör och filmjölk.
Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål.
Rör ner smeten tillsammans med salt, kakao och hackad choklad.
Fördela smeten i 12 muffinsformar (den höga amerikanska typen).
Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Glasyr:
Smält smöret och ta kastrullen från värmen.
Sikta ner florsocker och kakao, tillsätt vatten och rör till en slät smet.
Vispa äggvitan till hårt skum i en ren skål. Tänk på att ingen rest från gulan får vara med eftersom det då inte blir något skum.
Vänd ner äggvitan i smeten.
Fördela chokladglasyren på alla muffins och ställ dem därefter svalt eller t.o.m i frysen en stund.
NJUT!!!!
Kommentarer
Trackback